Debelost je v zadnjih letih postala problem tolikšnih razsežnosti, da je dobila status bolezni. O njej se govori vedno bolj odkrito. Po drugi strani so preveliki telesni teži namenjene številne raziskave po celem svetu. Rezultat tega dela so mnoge shujševalne diete, ki imajo omejen ali zelo specifičen obseg delovanja, praviloma ... Preberite več
10
Mar2014
Victoria Boutenko v knjigi, za katero je predgovor napisal Gabriel Cousens, eden največjih strokovnjakov za presno hrano v ZDA in jo označil za mojstrovino, vnaša nov pogled na presno prehranjevanje, ki pomeni prelomnico v tovrstnem hranjenju. Navaja razloge za presno hranjenje, zakaj smo razvili odvisnost od kuhane hrane ter najnovejše ... Preberite več
10. marca, 2014Tanja Turnšek
10
Mar2014
Avtor knjige, doktor znanosti, je bil eden najpomembnejših zdravilcev in učiteljev naravnega življenja v našem stoletju. V knjigi podaja pregled sokov, njihovo uporabo in učinke ter napotke za zdravljenje vrste bolezni.
Recepti za doseganje sijočega zdravja se pri različnih zdravilcih in učiteljih naravnega življenja sicer razlikujejo, skupno pa jim je zavedanje, ... Preberite več
10. marca, 2014Tanja Turnšek
10
Mar2014
Narava je oskrbela človeka z vsem, kar potrebuje za vzdrževanje popolnega zdravja od rojstva do starosti, med drugim tudi z obilico energije za radostno življenje ter s čilostjo in vitalnostjo vse do poznih let. Zdravje in energijo človeku v prvi vrsti zagotavlja naravna hrana. Toda človek se premalo zaveda, kako ... Preberite več
10. marca, 2014Tanja Turnšek
10
Mar2014
Dr. Norman Walker (1886–1985) je eden najpomembnejših zdravilcev in raziskovalec prehrane v Združenih državah Amerike. Njegove knjige so bile zgled številnim zdravnikom, raziskovalcem in drugim strokovnjakom ter seveda uporabnikom.
Med prvimi je opozarjal na koristi zelenjavnih in sadnih sokov za človekovo zdravje in veliko pripomogel, da je danes v marsikaterem gospodinjstvu ... Preberite več
10. marca, 2014Tanja Turnšek
10
Mar2014
Preprosti recepti za zdravo življenje
Spoznali boste, kako doseči zdravje in vitalnost z uživanjem presne hrane – ne da bi morali pri tem žrtvovati užitek pri jedi!
O knjigi
Živa hrana je eden najpomembnejših elementov v življenju posameznika, ki si prizadeva živeti zdravo in kakovostno življenje. Knjiga Presni gurman v besedi in z ... Preberite več
10. marca, 2014Tanja Turnšek
10
Mar2014
Če celica ne diha, ji ne morejo pomagati nobena hranila. Kako vnesti kisik v celico, je navdihovalo dr. Budwigovo dolga desetletja. Njen način prehranjevanja je del holističnega zdravljenja na mnogih klinikah.
Ta enkratna in preprosta kuharica je nastala na podlagi znanstvenih načel fizike in medicine. Dr. Budwigova je skoraj vse življenje ... Preberite več
10. marca, 2014Tanja Turnšek
10
Mar2014
V prelepi z barvnimi fotografijami (za vsak recept) prepletena kuharska knjiga nam na 331 straneh ponuja obilo receptov pripravljenih iz darov domačega vrta. Poseben poudarek avtorica v receptih nameni uporabi naravnih nadomestkov za sladila, uporabo polnozrnate moke, domačega olja in omejevanju soli, se pravi čim bolj naravni in za zdravje ... Preberite več
10. marca, 2014Tanja Turnšek
10
Mar2014
Okusno presnojedstvo za vsak dan
Ste že večkrat slišali za presno hrano, pa se vam je “živa” hrana zdela “živi dolgčas”. A to je daleč od resnice. Presna in živa hrana ponujata pot izjemnega zdravja, energije in notranjega miru.
Zgodba Saše in Beneta vas bo navdihnila ne glede na to ali ste ... Preberite več
10. marca, 2014Tanja Turnšek
10
Mar2014
»To je film, ki vsem bolnim vrača upanje in velikokrat tudi življenje. Osebne izpovedi ljudi, ki so ozdraveli za »neozdravljivimi« boleznimi – zahvaljujoč enostavni in cenovno dostopni metodi, ki ji lahko vsakdo izvaja tudi v udobju lastnega doma – odpira srce in navdihuje um. In kako uspešna je ta metoda? ... Preberite več
10. marca, 2014Tanja Turnšek
08
Mar2014
Dieta Popolna desetka dr. Michela Aziza, specialista ‘over-the-edge’ medicine, po naprednosti nima konkurence, pravi Savina A. Ritter, ki jo je prevedla in priredila za slovensko publiko.
Je najbolj logičen in smiseln način prehranjevanja, ki ga je spoznala Savina – učiteljica obrazne joge, pisateljica, poznavalka superživil in številnih tehnik za ohranjanje mladosti ... Preberite več
8. marca, 2014Tanja Turnšek
08
Mar2014
UVOD
Knjiga T.C. Campbella in njegovega sina Thomasa je rezultat njegove (njune) življenske poti pri razkrivanju vpliva prehrane na zdravje ljudi. Naše vsakdanje aktivnosti ali razvade življenja in hranjenja lahko na zdravje vplivajo katastrofalno ali pa odrešujoče. Naslov knjige je simbolično povzet po veliki raziskavi vzrokov za rakava obolenja na Kitajskem ... Preberite več
8. marca, 2014Tanja Turnšek