OD AVTOIMUNOSTI DO ZDRAVEGA IMUNSKEGA SISTEMA

Program
avtoimunost

Odkrijte vzroke svojega zdravstvenega stanja in si povrnite zdravje ter vitalnost v samo 9 tednih.
Pripravljeni?

Avtoimunske bolezni so na 1. mestu med vzroki invalidnosti in slabe kvalitete življenja. Zaradi njih trpi 20%-25% ljudi, to število pa močno narašča.
Odkrila sem natančne korake, kako preprečiti in ustaviti katerokoli avtoimuno bolezen. S Programom AVTOIMUNOST želim pomagati čim več ljudem.

Dobra novica je, da lahko avtoimunost preprečimo in ustavimo tako, da ugotovimo in odpravimo vzroke vnetja.

dostop do brezplačnega predavanja avtoimunost

Vpišite ime in e-poštni naslov, za takojšen dostop do BREZPLAČNEGA PREDAVANJA

Vaša prijava vključuje brezplačno naročilo na e-novice. Spoštujemo vašo zasebnost. Vašega elektronskega naslova ne bomo nikoli delili ali prodali. Zaradi boljše uporabniške izkušnje izberite teme, ki vas zanimajo. Od naših obvestil se lahko kadarkoli odjavite. Več o zasebnosti, si preberite TUKAJ

 • Pravi vzroki disfunkcije imunskega sistema in avtoimunosti (za katere vam zdravnik ne pove)
 • Kako je mogoče ustaviti avtoimunost in si povrniti zdrav imunski sistem s Funkcionalno medicino
 • Preposte spremembe, ki jih lahko naredite, da se začnete čimprej počutiti bolje
 • Kako lahko odženete svoje simptome in živite življenje polno energije in vitalnosti
 • MOJA ZGODBA: Kako sem ustavila svoj avtoimuni artritis in ga imam v remisiji že 4. leto
 • Program AVTOIMUNOST – za zdrav imunski sistem

NE POZABITE

Ni potrebno, da je avtoimunost vaša prihodnost!

V 9-tedenskem programu, boste poiskali prave vzroke vaše avtoimunosti in osvojili preizkušene strategije za podporo zdravju in dobremu počutju. Vodila vas bom korak za korakom. Vsi koraki so preprosti in enostavni, vendar bo potrebno delo in predanost.

V tem programu ni čarobnih tablet ali čudežnih zdravil. Če ste pripravljeni narediti nekaj sprememb v načinu življenja in prehrani, lahko vzamete nazaj svoje zdravje in življenje.

Opremila vas bom z vsemi orodji, znanjem in podporo, ki jo potrebujete, za prehod brez stresa ter trajne rezultate!

Ni se vam treba sprijazniti s močnimi zdravili in seznamom simptomov, ki se vsako leto daljša. Lahko živite zdravo življenje, si povrnete dobro počutje in vitalnost ter se počutite bolje kot kdaj koli prej.

Ste pripravljeni vzeti nazaj VAŠE zdravje?

KONVENCIONALNA MEDICINA IN AVTOIMUNOST

Je to tudi vaša zgodba?

Če ste bili pri različnih specialistih, ki so obravnavali posamezne simptome, niso pa vas gledali KOT CELOTE – kako so vaši simptomi medsebojno povezani, niste edini.

Morda so vas spodbujali k jemanju močnih zdravil, da zavrete svoj “preveč aktivni” imunski sistem in vam povedali, da jih boste morali jemati do konca življenja.

Morda vas je odvrnilo stališče medicine, da je vaša bolezen posledica genetike, zato prehrana in življenjski slog ne bosta vplivala nanjo.

Morda so vam celo rekli, da so vaši simptomi “v glavi”, kar vas je pustilo frustrirane, osamljene in z malo upanja, da je zdravljenje mogoče.

Točno to sem poslušala med svojim bojem z artritisom! In potem, ko mi konvencionalna medicina ni uspela pomagati, sem si zadala kot svoje poslanstvo, da ne dovolim, da bi se to zgodilo tudi vam.

Zato sem svojo življenje posvetila iskanju drugega načina, takega, ki spodbudi naravne zdravilne sposobnosti telesa. Preberite, kako bomo v naslednjih 9 tednih skupaj pristopili k temu procesu.

MOJA ZGODBA

Kako sem si povrnila zdravje in kaj to pomeni za vas

Leta 2015 me je začelo »trgati« v zobeh, zobje so se majali, zgornja čeljust se je pomaknila naprej, ugriz se mi je porušil. Leta 2016 so se vneli sklepi po vsem telesu, zelo hitro so se odebeljevali, ob sklepih pa so rasli trdi izrastki.

Odkrila sem, da imam revmatoidni artritis – avtoimunsko bolezen.

Zaradi zob sem bila pri 15 različnih zobozdravnikih (tudi v tujini), nihče ni vedel, kaj je narobe. Nihče ni posumil, da bi lahko bil vzrok artritis. Ko so se naslednje leto vneli sklepi po vsem telesu, sem bila pregledana pri treh različnih revmatologih in šla skozi vse preiskave. Kljub temu, da sem imela vse simptome zelo hudega artritisa, diagnoze nisem dobila, saj je bil še v začetni fazi (temu rečemo nediferenciran ali zgodnji artritis).

Svetovali so mi močna zdravila za zatiranje imunskega sistema in nesteroidne antirevmatike, ki delujejo protivnetno ter zavirajo bolečino. Obe zdravili imata hude stranske učinke in mnogokrat ne delujeta. Poglabljata prepustno črevesje in sistemsko vnetje ter prispevata k večji toskični obremenjenosti, kar je še več vzrokov za avtoimunost in napredovanje bolezni. Za jemanje zdravil se nisem odločila.

Ker sem že poznala funkcionalno medicino, sem vedela, da obstaja druga pot. Pristop k zdravju, ki bo sodeloval z naravnimi zdravilnimi sposobnostmi mojega telesa, namesto, da ga napadam z zdravili in grem proti invalidnosti.

Tanja Turnpek - program avtoimunost

Funkcionalna medicina mi je spremenila življenje, zato sem pripravila Program AVTOIMUNOST.

Usposobljena sem, da vam skozi unikaten in v rešitve usmerjen pristop, pomagam odkriti vzroke vaše avtoimune bolezni. Ne bom vam svetovala močnih zdravil s stranskimi učinki. Skupaj z vami se bom potrudila, da spet pridobite izgubljeno vitalnost in nazaj svoje zdravje in življenje.

Želim si, da bi imela možnost iti skozi ta program še preden se je moj artritis začel. Prihranila bi si bolečine in »iskanje zdravila«, ves stres in neprespane noči zaradi strahu, kaj se dogaja z mojim telesom.

Še vedno bi imela popoln ugriz (zgornja čeljust se ne bi premaknila naprej in tako porušila ugriz), moji sklepi bi bili normalni, trdih izrastkov ob sklepih ne bi bilo.

Vesela sem, da sem naredila potrebne korake v začetni fazi mojega artritisa, saj bi danes bila škoda veliko večja, verjetno bi bila invalid.

Ta program sem naredila zato, da vam pomagam do enakih rezultatov. Je medicinsko preizkušen, poln orodij in korakov, z veliko podpore, da uravnovesite svoj imunski sistem, da bo spet dobro deloval.

avtoimunski spekter

V kateri fazi avtoimunskega spektra ste?

Povabim vas, da si ogledate svoje zdravstveno stanje na avtoimunskem spektru. Tu spremljamo, kako vaši simptomi nihajo glede na vaše okolje in življenjski slog.

Na desni strani spektra so osebe s polno razvito avtoimunsko boleznijo, ki trpijo zaradi izredno visokih stopenj vnetja. Na levi so tisti z malo ali brez vnetja, ki živijo zdravo življenje, večinoma brez simptomov.

Ali vidite, da lahko z zmanjšanjem vnetja spremenite smer svoje zdravstvene poti? Se vaš cilj premika nazaj od polno razvite avtoimunosti, do zdravega življenja brez simptomov? Če želite to doseči, boste morali ugotoviti osnovne vzroke vaše bolezni.

Kaj povzroča avtoimunost

Kaj so vzroki avtoimunosti?

S svojimi izkušnjami iz funkcionalne medicine in pri delu z ljudmi, sem ugotovila pet vzrokov, ki igrajo ključno vlogo pri ustvarjanju avtoimunskih bolezni. To so vnetna prehrana, stres, prepustno črevesje, strupi in infekcije.

V naslednjih devetih tednih bomo te vzroke raziskali in določili prednostne korake, na katere se bomo osredotočili, glede na vaše simptome.

Dovolite, da vam predstavim…

Program AVTOIMUNOST

V programu Funkcionalne medicine se bomo poglobili v vseh pet temeljnih vzrokov vaše avtoimunske bolezni. Pojasnila bom, kako prispevajo k vaši bolezni in kakšne spremembe lahko naredite pri prehrani in življenjskem slogu, da podprete imunski sistem, dosežete svoje cilje in si povrnete zdravje.

komu je namenjen

Je ta program za vas?

Program AVTOIMUNOST je bil zasnovan za vse, ki imate kakršno koli vrsto avtoimunske bolezni ali če imate simptome, nimate pa še diagnoze. Če ste pripravljeni odpraviti osnovne vzroke svojih simptomov, si povrniti vitalnost in poiskati pravo rešitev za zdravje in srečo do konca življenja, ste na pravem mestu.

Ta program je odličen za vse, ki se borite s stanji, kot so: KATERAKOLI OD 100+ AVTOIMUNSKIH BOLEZNI, med drugim:

Prav tako je namenjen vsem:

** Ta program ni namenjen nadomestitvi vašega inzulina ali dodatnega ščitničnega hormona. Nekateri udeleženci bodo morda lahko zmanjšali količino hormona, ki ga potrebujejo. Sodelujte s svojim zdravnikom, preden zmanjšate ali ukinete katero koli zdravilo na recept.

kratek opis

Kaj vsebuje program Avtoimunost?

V 9-tedenskem programu vas bom vodila korak za korakom skozi VSAK VZROK avtoimunskih bolezni.

Opremila vas bom z delovnim zvezkom, obsežnim gradivom in vprašalniki, vsakodnevno podporo, da osvojite način življenja, ki vam bo služil pri ohranjanju zdravja do konca življenja.

Tu so pomembnejše stvari:

preverjeno deluje

KAKO PROGRAM AVTOIMUNOST DELUJE

9 tednov bom vodila 1-urna interaktivna srečanja v živo. Dobili boste individualno naravnano spremljanje-coaching in moj protokol pri avtoimunosti.

Program v štirih korakih temelji na načelih Funkcionalne medicine, z njim pa sem si tudi sama popolnoma ustavila in dala v remisijo izjemno agresiven, hitro napredujoč artritis.

V vsakem tednu zelo uspešnega programa, vas bom na različne načine podpirala, korak za korakom. Program je zasnovan tako, da ustavite avtoimunost in jo date v remisijo.

KORAK za korakom

V 9-tedenskem programu boste korak za korakom:

medicinsko podprt in dokazan program

Zakaj ta program deluje:

Kaj so povedali udeleženci Programa Avtoimunost

"Sporočam, da sem predelala prvi del Programa Avtoimunost in moram reči, da so to pa res obsežne informacije.

Vidim, da ste res človek znanja. Vse je tako zelo natančno razloženo, da ostajam brez besed. To kar bom spremenila in dobila na podlagi vaših izkušenj, znanja in dela, mislim, da v življenju ne bom dobila nikjer več."
uporabnica
Katja Kerec
»Po sledenju vašim protokolom v Programu Avtoimunost imam zdaj v remisiji štiri (4) avtoimunske bolezni, vključno s Hashimoto-m! Torej, v remisiji so vse. Počutim se odlično! Vedno vam bom hvaležna!"
avatar uporabnice
Jasna K.
»Tanja Turnšek je edina, ki ima in deli resnično prave informacije. S Hashimoto-m in luskavico se ukvarjam že 20 let in po njenem tečaju sem prišel do spoznanj, do katerih 5 zdravnikov ni prišlo. Ne morem povedati dovolj dobrih stvari in besed. Končno nekdo, ki zares razume.«
uporabnik
Egon
»Pravkar sem začela s tečajem in je vreden vsakega centa! Za globino znanja, ki mi ga nudi, bi plačala še veliko več. Res sem mislila, da zelo dobro razumem svojo bolezen (multiplo sklerozo), vendar sem se zelo veliko naučila že samo v prvih nekaj urah.«
uporabnica
Alenka D.
»Približno na polovici programa sem in ... OMB, Tanja je najbolj temeljita in informativna od vseh, ki jim sledim. To sem vedela že prej, ampak vau! Ta program je takoooo zelo vreden. Sama sem zdravstvena delavka in že leta proučujem to tematiko, saj se v službi ukvarjam z imunskim sistemom in delam z zdravniki, ki večino tega znanja nimajo. Torej ja, izjemno vreden program! Imam zelo veliko simptomov in hude nevrološke težave. Ugotovila sem, da je njihov izvor v avtoimunosti in imunskem sistemu. To znanje bi morali poučevati na vsaki zdravstveni in medicinski šoli!«
avatar uporabnice
Darja
»Imel sem več kot 100 simptomov in ne pretiravam. Potem ko sem sledil protokolom Tanje Turnšek, so se zmanjšali na približno 10. Zaradi njenih naukov sem dobil življenje nazaj.«
uporabnik
Tone
"Moja zgodba z revmatoidnim artritisom se je začela 4 mesece po porodu, ko so se kar na enkrat sklepi na prstih rok in v kolenih zelo vneli, tako zelo, da nisem mogla več držati otroka, voziti avtomobila, hoditi po stopnicah… Življenje je kar na enkrat postalo naporno.

Samoplačniški pregled pri revmatologu je potekal zelo hitro, postavljena mi je bila diagnoza revmatoidni artritis in predpisan Medrol. Ko sem vprašala, kaj lahko sama naredim za umiritev vnetja, je bil odgovor, da nič kaj veliko. Medrola nisem hotela in zdravnik je rekel, da ko ne bom mogla več prenašati bolečin, naj se spet oglasim.

Še sreča, da sem zaupala svoji intuiciji in da sem se lotila raziskovanja, kajti telo je čudovit mehanizem. Težko sem sprejela, da lahko telo napada samega sebe. Po knjigi Domače preizkušeno zdravljenje artritisa sem se lotila diete in vnetje odpihnila v pol leta.

Po približno desetih letih se mi je vnetje začelo spet pojavljati. Najprej v zapestju in ko sem vzela Naklofen, je bilo bolje. Potem spet čez nekaj časa v ramenu, spet sem jemala Naklofen in spet je bilo bolje. Še preden sem se do dobra zavedala kaj se dogaja, sem imela vse sklepe na rokah vnete; po vsakem Naklofenu, ko je popustil, je bila bolečina še hujša. Analizirala sem samo sebe in ugotovila, da sem bila zaradi izredno stresnega življenja, nepravilne prehrane, premalo gibanja, zopet v krogu bolečin. Vendar tokrat po dieti, ki je prej bila učinkovita, bolečine niso prenehale.

Kvaliteta mojega življenja se je bistveno poslabšala. Nenehno utrujena, brez moči, včasih se nisem sama mogla niti obleči. Vedno na robu joka. In kar je še najhuje, skoraj nihče mi ni verjel, da se kaj dogaja, kajti ko sem jemala zdravila, sem se nekako lahko prebila čez dan. Iskanje rešitev, prebrane ogromno literature, preizkušanje vsemogočih prehranskih dodatkov, diet, posta…za kratek čas je pomagalo, vendar je bilo vnetje še vedno prisotno. Potem sem slučajno naletela na zgodbo od Tanje in moje telo je takoj zavibriralo, kajti bilo je, kot da bi brala svojo zgodbo. Začutila sem, da bi to lahko bila rešitev. In je tudi bila.

Po Programu Avtoimunost, katerega sem se 100% držala in sem ga izvajala od januarja do aprila, se je moje zdravstveno stanje zelo izboljšalo. Če sem prej delovala na 40% svojih moči, sem sedaj na 80%. Nisem še na 100%, vendar napredujem. Še vedno se držim avtoimunskega protokola, trenutno ne jemljem prehranskih dopolnil, niti zdravil, saj čutim, da se mi mora telo odpočiti. Program bom ponovila še enkrat jeseni.

Včasih imamo rešitve pred nosom, potrebujemo samo vodstvo.
Program Avtoimunost zelo zelo priporočam vsem, ki se soočate z enakimi težavami, predvsem pa si dovolite, da vam nekdo pomaga."
avatar uporabnice
T. I.

Sprejmite izziv

Če ste pripravljeni, da začnete ustavljati svojo avtoimunost že danes, se nam pridružite. Program Funkcionalne medicine vam bo pomagal narediti potrebne spremembe, da bodo vaš imunski sistem, črevesje, jetra, hormoni in vse telo dobro delovali. Naučite se o vzrokih za avtoimunost, zdravi hrani, odpravljanju stresa, spanju, popravljanju črevesja, toksinih, infekcijah,.. ter prejmite na poti veliko podpore. Medtem, ko prehranska dopolnila pospešijo celjenje in dodatno koristijo (zlasti če imate močno avtoimunost), niso obvezna, da bi od programa imeli koristi.

če se še odločate

Program je za vas, če...

vsebina programa

Sprejmite izziv

Če ste pripravljeni, da začnete ustavljati svojo avtoimunost že danes, se nam pridružite. Program Funkcionalne medicine vam bo pomagal narediti potrebne spremembe, da bodo vaš imunski sistem, črevesje, jetra, hormoni in vse telo dobro delovali. Naučite se o vzrokih za avtoimunost, zdravi hrani, odpravljanju stresa, spanju, popravljanju črevesja, toksinih, infekcijah,.. ter prejmite na poti veliko podpore. Medtem, ko prehranska dopolnila pospešijo celjenje in dodatno koristijo (zlasti če imate močno avtoimunost), niso obvezna, da bi od programa imeli koristi.

9 – tedenski Program Avtoimunost

OD AVTOIMUNOSTI DO ZDRAVEGA IMUNSKEGA SISTEMA
539

FAQ

Imate vprašanja?

Vsi, ki trpijo za avtoimunsko boleznijo ali pogosto zbolijo za virozami, bodo imeli koristi od tega programa. Odpravljanje vnetja v telesu, celjenje črevesja, uravnavanje mikrobioma, razstrupljanje ter učenje, kako postanemo odporni na življenjske stresorje, vam bodo pomagali zdraviti vaš imunski sistem – ne glede na to, kakšno avtoimunsko bolezen imate. 

Če se želite počutiti bolje ali zmanjšati potrebo po zdravilih in si prizadevate najti program, ki deluje, je enostaven in ponuja veliko podpore, potem je ta program za vas.

Da, toplo priporočam, da sledite načrtu protivnetne hrane, ki je opisan v priročniku programa. Ne samo, da vam bo pomagal hitro olajšati simptome, pomagal vam bo tudi ugotoviti, katera hrana sproži vaše simptome. 

In tu je najpomembnejši del: hrana, ki jo jeste, ima največji vpliv na zdravje črevesja, in ker je celjenje črevesja ključnega pomena za zdrav in uravnan imunski sistem, je sprememba prehrane ključni del programa. A ne skrbite, bo zelo enostavno!

Prisotnost na online srečanjih in sprememba načina prehranjevanja zahteva načrtovanje. Dobili boste priporočila, kako napolniti vašo shrambo, hladilnik in zmrzovalnik s protivnetnimi, zdravimi živili, ki podpirajo črevesje.

Ta preobrazba vam bo omogočila enostavno sestavljanje zdravih obrokov in prigrizkov v kratkem času. Pri prehranjevanjau ne boste potrebovali veliko časa za kuhanje, vendar pa bo potrebno načrtovanje, da se navadite na spremembe.

Čeprav vas spodbujam, da se udeležite vseh srečanj z mano v ŽIVO, ne skrbite, če zamudite! Naslednji dan vam bomo poslali posnetek srečanja. Če imate kakršna koli vprašanja, se lahko vsak teden udeležite srečanja, namenjenega odgovorom na vaša vprašanja, ali pa jih postavite v FB skupini.

Priporočam protivnetne dodatke, dodatke za podporo črevesja in podporo jetrom pri razstrupljanju, saj bodo povečali moč in napredovanje v programu. Vendar pa je mogoče uporabiti tudi le načrt prehrane in se naučiti sprostitvenih vaj na poti v podpiranju imunskega sistema. Če si želite narediti kompleten program z dodatki (kar vam toplo priporočam), vendar vas skrbijo stroški ali če težko jemljete dodatke, vam bom priporočila najpomembnejše in lahko kupite le te.

Kratek odgovor je da, lahko sledite načrtu prehrane in vadite vaje Naučimo se sprostiti – lahko vam le koristijo! Vendar jemanje prehranskih dopolnil priporočam šele po zaključku dojenja. Če imate kakršna koli vprašanja, mi jih napišite na info@tanjaturnsek.si.

Bodimo odkriti … spremembe, vseživljenjske spremembe, zelo težko uvedemo sami. V programu dobite strukturo, coaching, znanje, podporo skupnosti in vsa orodja, ki jih potrebujete za uspeh. Tako zelo sem predana vašemu uspehu, da vam bom vsak dan na voljo za odgovore na vaša vprašanja. Nič več ugibanja – z vami sem na vsakem koraku.

Navodila za prijavo in plačilo programa

Prijavljeni boste, ko nam pošljete vaše podatke preko obrazca na desni strani in ko prejmemo vaše plačilo na naš račun: 
 
VITA, DRUŠTVO ZA KAKOVOST ŽIVLJENJA
CANKARJEVA ULICA 3, 3000 CELJE
 
IBAN SI56 6100 0001 6084 693 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA).
 

Pod Zadevo na UPN nalogu vpišite: Program Avtoimunost. 

Račun boste prejeli po e-pošti na e-mail naslov, ki ste ga vpisali v prijavni obrazec. Skupaj z računom boste dobili prva navodila.

9 – tedenski Program Avtoimunost

OD AVTOIMUNOSTI DO ZDRAVEGA IMUNSKEGA SISTEMA
539

Prijavni obrazec

  Ime in Priimek*

  Ulica in hišna številka*

  Kraj in poštna številka*

  Vaš najboljši E-naslov *

  Telefon

  Sporočilo

  © Copyright 2020 TANJATURNSEK.SI - All Rights Reserved - VSE PRAVICE PRIDRŽANE