Tanja Turnšek, Funkcionalna medicina, avtoimune bolezni, zdravje Tanja Turnšek, Funkcionalna medicina, avtoimune bolezni, zdravje Tanja Turnšek, Funkcionalna medicina, avtoimune bolezni, zdravje Tanja Turnšek, Funkcionalna medicina, avtoimune bolezni, zdravje
Meni
  • O MENI
  • HUJŠANJE
    • Meditacije in vizualizacije za učinkovito hujšanje in popolno telo
    • Gabrielova metoda
    • Sprožilci debelosti
    • DELAVNICA Uživamo v hujšanju
    • PRIJAVA na delavnico Uživamo v hujšanju
    • INDIVIDUALNI program Uživamo v hujšanju
    • Kako do brezplačne delavnice?
    • Zgodbe o uspehu
  • ZDRAVJE
  • PROGRAMI
    • 9 tedenski Program Avtoimunost
    • Meditacije in vizualizacije za učinkovito hujšanje in popolno telo
    • Priročnik Priprava na zavestno partnerstvo – 49 dni do ljubezni
    • Individualni program Uživamo v hujšanju
    • Delavnica Uživamo v hujšanju
    • Vse storitve
    • REFERENCE
  • ČLANKI
    • Zdravje
    • Hujšanje
    • Prehrana
    • Recepti
    • OBJAVE V MEDIJIH
  • RECEPTI
  • KONTAKT
  • Naslednji članek
  • Prejšnji članek

PRESNA SACHER TORTA (RECEPT)

Presna Sacher Torta

Izvrstna presna Sacher torta za ljubitelje čokoladnih sladic.

Vse sestavine naj bodo kakovostne, ekološke pridelave in presne.

Osnova

  • 150g brazilskih oreščkov
  • 100g suhih dateljnov

Sestavini premešamo v mešalniku. V osnovo in biskvit dodam še vsaj po dve žlici kokosovega olja, več o njegovih koristnih lastnostih za zdravje si lahko preberite tukaj.

Biskvit

  • 225g suhih dateljnov
  • 60g kakava v prahu
  • 1 velik avokado ali 1 in pol majhnega
  • 1,5 žličke vanilije v prahu

Dateljne za nekaj ur namočimo, odcedimo in premešamo do gladkega. Vmešamo kakav, na koncu pa še avokado.

Marelična marmelada

  • 250g suhih marelic, ki jih za nekaj ur namočimo
  • 0,8dl jabolčnega soka

Premešamo do gladkega.

Čokoladna glazura

  • 30g bio ekstra deviškega hladno stiskanega kokosovega olja
  • 25g kakava v prahu
  • 3 velike žlice agave ali 2 žlici brezovega sladkorja, ki ga zmeljete v kavnem mlinčku

V večji posodi počasi segrevamo vodo, ki naj ne bi presegla 46°C. Vanjo postavimo drugo posodo, v kateri najprej stopimo kokosovo olje, nato pa vmešamo kakav in na koncu še agavo oz. mlet brezov sladkor (Xylitol).

Priprava:

Priporočamo uporabo tortnega modela s premičnim dnom, premera 20cm. Da se pri rezanju torte izognemo praskam na dnu modela, pa je še boljše, da obroč položimo na primerno stekleno ali keramično površino,  na kateri bomo torto kasneje rezali oz. hranili. Sama uporabljam okrogel steklen model s steklenim pokrovom.

  1. plast: znotraj obroča vtisnemo osnovno mešanico dateljnov in oreščkov
  2. plast: razmažemo polovico biskvita
  3. plast: enakomerno razporedimo polovico marelične marmelade, ki jo previdno razmažemo
  4. plast: razmažemo drugo polovico biskvita
  5. plast: razmažemo preostalo marmelado
  6. plast: razmažemo še čokoladno glazuro

Preden snamemo obroč, torto za nekaj časa postavimo v hladilnik, da se okusi med seboj prepojijo in postane bolj kompaktna.

Dober tek!

Vam je bila torta všeč? 

23. avgusta, 2015 / Recepti / Značke: PRESNO, SLADICE

O avtorju

Tanja Turnšek

Tanja Turnšek, specializantka Funkcionalne medicine, daje ljudem znanja in orodja v obliki vrhunsko dovršenih programov, ki spreminjajo življenja. Programi Uživamo v zdravju, Uživamo v hujšanju, kvalitetna predavanja, individualna svetovanja, skupinski coachingi, članki, knjige in spletne strani, dajejo nova znanja in neomejene možnosti, da lahko vsak prevzame odgovornost za svoje zdravje in življenje ter naredi spremembe za kakovostno življenje, ki nam je namenjeno.
Njena celostna programa za zdravje in hujšanje, odkrivata in učita, kako shujševalne diete, industrijsko predelana hrana, stres, hormonska neravnovesja, strupi iz okolja, neizpolnjujoči odnosi in nezadovoljstvo v življenju, onemogočajo trajno izgubo teže, sijoče zdravje in srečno življenje.
Vsi njeni programi in svetovanja so celostni, povezujejo um in telo, in se začnejo pri odkrivanju ter odpravljanju vzrokov težav, ki jim sledi vzpostavljanje ravnovesja v telesu in življenju.

Sorodni članki

Preberite več
BAZILIKIN ZELENI PESTO (RECEPT)
Preberite več
Seznama »Umazanih 12« in »Čistih 15«: Koliko pesticidov pojeste in kako se jim izognete
Preberite več
Kaj je Funkcionalna medicina?
Preberite več
PRESNA TORTICA IZ SVEŽEGA SADJA (RECEPT)
Preberite več
8 resnic o avtoimunih boleznih – III. del
Preberite več
16 koristi pitja tople vode z limono za vaše zdravje
Preberite več
AVOKADOV ČOKOLADNI MOUSSE (RECEPT)
Preberite več
RAFFAELLO KOKOSOVE KROGLICE (RECEPT)

Komentarji

Še ni komentarja.

Prekliči odgovor
Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Naslednji članek
  • Prejšnji članek

Všečkajte našo FB stran

Facebook

Kategorije člankov

  • Vsi članki
  • Zdravje
  • Hujšanje
  • Prehrana
  • Recepti
  • Odnosi
O tanji

Specializantka Funkcionalne medicine (Functional Medicine Practitioner C.F.M.P. Functional Medicine Univerity, ZDA)

Predana sem, da vam pomagam, da pomagate sebi. Verjamem, da so vaše telo, um, duh, vaši odnosi in vaše življenje vredni najboljše skrbi in da nihče ni bolje usposobljen za njihovo skrb, kot vi sami. Predstavljajte si me kot vašo prehransko svetovalko, coacha in terapevta in vedite, da sem tu z vami, na potovanju do zdravega in srečnega življenja.

podpis

Preberite več o meni.

Povezava na vprašalnik Tanje Turnšek

Značke

ALERGIJE ARTRITIS AVTOIMUNE BOLEZNI DEBELOST DETOX DIABETES FUNKCIONALNA MEDICINA GABRIELOVA METODA GLUTEN HORMONI HUJŠANJE NARAVNA ZDRAVILA OBČUTLJIVOST NA HRANO PREHRANA PRESNO RAK RAZSTRUPLJANJE RECEPTI SLADICE USTNO ZDRAVJE VNETJA ZDRAVJE ZDRAVJE ČREVESJA ZDRAVLJENJE ZOBJE

Članki

Optimalna prebava – pristop funkcionalne medicine
GOSTA ZELENJAVNA JUHA IZ OHROVTA IN KOLERABE

Kategorije

  • Hujšanje (23)
  • Odnosi (3)
  • Prehrana (18)
  • Recepti (16)
  • Zdravje (31)
© 2023 VITA, DRUŠTVO ZA KAKOVOST ŽIVLJENJA. Vse pravice pridržane. Splošni pogoji in varstvo osebnih podatkov
  • O meni
  • /
  • Kontakt
  • /