PRESNA SACHER TORTA (RECEPT)

Izvrstna presna Sacher torta za ljubitelje čokoladnih sladic.
Vse sestavine naj bodo kakovostne, ekološke pridelave in presne.
Osnova
- 150g brazilskih oreščkov
- 100g suhih dateljnov
Sestavini premešamo v mešalniku. V osnovo in biskvit dodam še vsaj po dve žlici kokosovega olja, več o njegovih koristnih lastnostih za zdravje si lahko preberite tukaj.
Biskvit
- 225g suhih dateljnov
- 60g kakava v prahu
- 1 velik avokado ali 1 in pol majhnega
- 1,5 žličke vanilije v prahu
Dateljne za nekaj ur namočimo, odcedimo in premešamo do gladkega. Vmešamo kakav, na koncu pa še avokado.
Marelična marmelada
- 250g suhih marelic, ki jih za nekaj ur namočimo
- 0,8dl jabolčnega soka
Premešamo do gladkega.
Čokoladna glazura
- 30g bio ekstra deviškega hladno stiskanega kokosovega olja
- 25g kakava v prahu
- 3 velike žlice agave ali 2 žlici brezovega sladkorja, ki ga zmeljete v kavnem mlinčku
V večji posodi počasi segrevamo vodo, ki naj ne bi presegla 46°C. Vanjo postavimo drugo posodo, v kateri najprej stopimo kokosovo olje, nato pa vmešamo kakav in na koncu še agavo oz. mlet brezov sladkor (Xylitol).
Priprava:
Priporočamo uporabo tortnega modela s premičnim dnom, premera 20cm. Da se pri rezanju torte izognemo praskam na dnu modela, pa je še boljše, da obroč položimo na primerno stekleno ali keramično površino, na kateri bomo torto kasneje rezali oz. hranili. Sama uporabljam okrogel steklen model s steklenim pokrovom.
- plast: znotraj obroča vtisnemo osnovno mešanico dateljnov in oreščkov
- plast: razmažemo polovico biskvita
- plast: enakomerno razporedimo polovico marelične marmelade, ki jo previdno razmažemo
- plast: razmažemo drugo polovico biskvita
- plast: razmažemo preostalo marmelado
- plast: razmažemo še čokoladno glazuro
Preden snamemo obroč, torto za nekaj časa postavimo v hladilnik, da se okusi med seboj prepojijo in postane bolj kompaktna.
Dober tek!
Vam je bila torta všeč?
Komentarji
Še ni komentarja.