AVOKADOV ČOKOLADNI MOUSSE (RECEPT)

Če želite narediti zares zdravo sladico božanskega okusa v zelo kratkem času, je avokadov čokoladni musse prava odločitev. S tem receptom lahko prepričate še tako izbirčne gurmane.
Sestavine
- 2 srednje velika zrela avokada
- 1/3 skodelice (1 skodelica je 2,5 dl) presnega, surovega kakava v prahu, ali več po okusu
- 10 datljev razkoščičenih in namočenih
- ¼ skodelice kokosovega mleka ali mandljevega mleka ali filtrirana voda
- 1 čajna žlička čiste vanilije v prahu (bourbon)
- Ščepec himalajske soli
Opcija: Za serviranje in okras lahko uporabite kokosove kosmiče, naribano temno čokolado, malo presnega kakava, jagode, maline ali borovnice
Priporočam, da so sestavine biološke pridelave.
Priprava:
- Namočite datlje v mleku ali vodi za 10-30 minut (če so bolj suhi ji namakajte več ur ali čez noč), da se zmehčajo. V mešalnik dodajte avokadovo meso, datlje, mleko, vanilijo, sol in presni kakav v prahu. Mešajte dokler ne dobite gladke mase. Morda boste potrebovali malo več tekočine, da olajšate mešanje.
- Prilagodite sestavine po okusu, tako da dodate po želji več kakava v prahu. Servirajte in okrasite po izbiri.
»Čokolada je jezik ljubezni. Naši obiskovalci ga govorijo tekoče. Kaj pa vi?«
Odličen recept:)