PRAŽEN CVETAČNI “RIŽ” (RECEPT)
Hrepenite po ogljikovih hidratih? Cvetačni pražen »riž« je perfekten nadomestek za riž. Super enostavno, zdravo in okusno. Recept je zelo primeren za diabetike.
SESTAVINE za 2 porciji:
- Eno veliko ali dve srednji čebuli
- Kokosova maščoba in/ali oljčno olje
- Polovico srednje velike cvetače
- Skodelico nasekljanega korenja
- Skodelico zmrznjenega graha
- Por (po želji)
- Nekaj strokov česna
- 2 jajci
- Poper
- Himalajska ali morska sol
- 2 žlici sojine omake Tamari
PRIPRAVA:
v multipraktiku z rezilom S zmeljemo cvetačo, do velikosti riža. V voku segrejemo kokosovo maščobo ali oljčno olje, prepražimo nasekljamo čebulo, da rahlo postekleni.
Dodamo korenje, grah, por in česen, ter malo podušimo, da se zmehča. Dodamo cvetačo, pokrijemo, da se duši. Začinimo s soljo, poprom in tamari sojino omako. Ko je kuhano, naredimo znotraj voka jamico, kamor dodamo malo oljčnega olja in ubijemo 2 jajci, mešamo ju 15 sekund, dokler nista umešani, nato ju zmešamo skupaj z zelenjavo.
Na koncu dodamo še 2 žlici hladno stiskanega oljčnega olja. Po želji lahko okrasimo s peteršiljem, drobnjakom ali nasekljano mlado zeleno čebulo.
Vse sestavine naj bodo biološke pridelave.
Komentarji
Še ni komentarja.