Moja zgodba – brez diete do idealne telesne teže in zdravja

moja-zgodba-brez-diete-do-idealne-telesne-teze-in-zdravja-min

Kako sem shujšala 31 kilogramov po Gabrielovi metodi

V obdobju nekaj let, pri višini 166 cm, sem se zredila na 94 kg. Poskusila sem mnoge diete, ki pa so vedno imele jo-jo efekt: ko sem z dieto zaključila, sem kmalu pridobila še nekaj kg zraven. Enkrat sem se postila 45 dni z zelenjavnimi in sadnimi sokovi. Poskusila sem s shujševalnimi tabletami, kremami, sirupom, večkrat z ločevalno dieto. Poskušala sem manj jesti, dala stran ogljikove hidrate, bila nekaj časa na presni hrani… Kljub temu, da sem bila dolga leta vegetarijanka in sem menila, da se prehranjujem zdravo, je bilo to daleč od resnice.

Ugotovila sem, da diete ne delujejo.

Ker sem človek, ki se poglobi in rad pride stvari do dna, sem slutila, da mora obstajati način, ki človeka in njegovo debelost obravnava celostno, iz vidika uma, čustev, telesa, prehrane, hormonov… tako da shujša za vedno, na naraven način, brez stresa, brez trpljenja, z lahkoto. Nato sem dolgo iskala in raziskovala različne pristope, metode in našla Gabrielovo metodo, po kateri sem shujšala in se nikoli več zredila nazaj. S to metodo shujša vsako leto na tisoče ljudi po vsem svetu.

V obdobju prvih 9 mesecev sem shujšala prvih 22 kg.

Ugotovila sem, da sem občutljiva na gluten. Ugotovila sem, da so moji sprožilci bili: visoka raven stresa in šikaniranje v različnih službah, finančne skrbi, in skrbi kako preživeti, občutljivost na gluten in pšenico ter na nekatere druge beljakovine ter pogoste diete, ki so proces pridobivanja teže le še pospešile…

Če sem v preteklosti z neko dieto shujšala 7 kg, sem jih po dieti pridobila 9 ali 10 kg. Hujšanje je postalo nemogoče, me je dejansko redilo in me počasi pripeljalo v debelost.

Ta čas me je spremljalo že precej zdravstvenih težav in bolezenskih simptomov.

Moje gibanje je bilo zelo omejeno, saj sem, ko sem prišla zgolj iz sprehoda, imela v levem kolku bolečine in nisem mogla stopiti na nogo, tako da sem si ob teh večerih pomagala z berglami prehoditi pot od postelje do wc-ja in nazaj. Imela sem kronično vnetje dlesni okrog osmic, tako da sem vsak dan ure in ure presedela pri zobozdravniku in čakala na vrsto, da mi zamenja trak, ki je odvajal gnoj. Ves čas sem se počutila, kot da imam malo vročine. Imela sem kronično pekočo bolečino v trebuhu.

Moj imunski sistem je bil izčrpan, ob malo stresa sem takoj zbolela, bila sem kronično utrujena in depresivna. Imela sem vodne ciste v dojkah. Takrat sem že imela v bolnici termin za operacijo pod splošno anestezijo, s katero bi ugotovili od kod izvirajo moje kronične in nepojasnjene bolečine v trebuhu.

In to je vodilo do trenutka, ko sem se morala odločiti ali iti na poseg, ki morda ne bo povedal ničesar ali poiskati drugo naravno pot, ljubečo do mojega telesa. Sledila sem svojemu notranjemu glasu in se odločila za slednjo.

To je bil prelomen trenutek v mojem življenju.

Celo leto sem od jutra do večera sem brala, raziskovala, razmišljala, se opazovala, in spet brala in brala stotine člankov, študij, (in še vedno to zavzema velik del mojega delovnega dne)  raziskav katera prehrana je najboljša zame, kaj me bo zdravilo in pozdravilo, zakaj je tako, in ob vsem tem sem se naučila, kaj naravno zdravi mene in hkrati bolezni, ki so jih imeli ljudje okrog mene, pa me je prav tako zanimalo, kako bi lahko pomagala njim. Zato sem se učila tudi tisto, kar se ni neposredno tikalo mene in nabirala širok krog znanj o naravnem zdravju, prehrani, gibanju, hujšanju, ljubezni do sebe, da sem lahko pomagala drugim.

Začela sem se imeti rada. Ugotovila sem, da je psihično počutje lahko močno odvisno tudi od dobre nahranjenosti telesa s hranili, vitamini, minerali, živo hrano, fitonutrienti, encimi, omega-3 maščobnimi kislinami…

Ničemur se nisem odrekala. Le dodajala sem dobre stvari.

Začela sem se prehranjevati polnovredno, zdravo, ekološko in brezglutensko. Ustavila sem vnetja v mojem telesu, moje počutje in zdravje se je izboljšalo, bolezenski simptomi so izginili. Bolečine v kolku so izginile, začela sem redno hoditi na Celjsko kočo in po drugih hribih. Rekreacija mi je postala užitek.

V roku 4 mesecev je ultrazvok pokazal, da so se moje ciste v dojkah zmanjšale na polovico. Nikoli več nisem imela vnetih dlesni. Kronična utrujenost in nenehno zbolevanje se je končalo. Koža se mi je izboljšala in opravila sem z depresivnim počutjem. Mera energije, ki jo imam sedaj za delo, hobije in ustvarjanje pa nikoli ni bila tako velika.

Shujsala brez dieteO takem počutju sem lahko nekoč le sanjala.

Ko sem odkrila prave vzroke zaradi katerih je moje telo hotelo biti debelo in bolno ter jih začela odpravljati, so kilogrami odpadli sami od sebe.

Nisem le shujšala, ampak sem normalno težo trajno obdržala.

Ponovno sem začela plesati in našla nove prijatelje.

Sedaj predajam to dragoceno znanje naprej, saj je moje poslanstvo pomagati ljudem do kvalitetnega življenja na vseh področjih, da se bodo počutili žive, zdrave, ustvarjalne, izpolnjene in živeli srečno svoje poslanstvo v življenju brez omejitev, kot si ga zaslužijo.

 

 

 

 

 

O avtorju

Tanja Turnšek, specializantka Funkcionalne medicine, daje ljudem znanja in orodja v obliki vrhunsko dovršenih programov, ki spreminjajo življenja. Programi Uživamo v zdravju, Uživamo v hujšanju, kvalitetna predavanja, individualna svetovanja, skupinski coachingi, članki, knjige in spletne strani, dajejo nova znanja in neomejene možnosti, da lahko vsak prevzame odgovornost za svoje zdravje in življenje ter naredi spremembe za kakovostno življenje, ki nam je namenjeno.
Njena celostna programa za zdravje in hujšanje, odkrivata in učita, kako shujševalne diete, industrijsko predelana hrana, stres, hormonska neravnovesja, strupi iz okolja, neizpolnjujoči odnosi in nezadovoljstvo v življenju, onemogočajo trajno izgubo teže, sijoče zdravje in srečno življenje.
Vsi njeni programi in svetovanja so celostni, povezujejo um in telo, in se začnejo pri odkrivanju ter odpravljanju vzrokov težav, ki jim sledi vzpostavljanje ravnovesja v telesu in življenju.

Komentarji

Še ni komentarja.

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.